Manuela Van Geenhoven - sopraan / zangeres

Email: manuela.vgATskynet.be

Manuela Van Geenhoven

Belgie - Antwerpen

Meerdere CD-opnames met popsongs voor Japan in samenwerking met Fonny De Wulf, haar deelname aan 'Festival Baia Das Gatas' op de Kaapverdische eilanden en haar bijdrage op de 'Gentse Feesten' olv Lily Castel : dit zijn maar enkele momenten die haar introductie in de muziek betekenden.

Manuela startte dan haar klassieke zangstudies. Ze genoot een professionele zangopleiding bij Dirk Van Croonenborgh, Janine Lambrechts en Rachel Fabry en studeerde af met grootste onderscheiding. Voor verdere vervolmaking volgde ze oa cursus bij de duitse sopraan, Ingrid Kremling.

Operetterollen omvatten: Anita in 'Giuditta' van Franz Lehar en prinses Helene in 'Ein Walzertraum' van Oscar Straus en ze vertolkte de hoofdrol 'Laurey' in de musical 'Oklahoma'.

Als soliste wordt ze meermaals gevraagd door diverse klassieke ensembles en orkesten. Als sopraan verzorgt zij de vocale bijdrage bij Rockenbach: klassiek rockt!.

Manuela specialiseert zich in het opluisteren van huwelijksmissen en begrafenissen. Dit voert ze meestal solistisch uit maar om op de vraag van de klant te kunnen inspelen wordt ze soms ook bijgestaan door de voortreffelijke trompettist Jef Van Der Seypen : vertegenwoordigd bij meerdere andere gerenommeerde Big-Bands. Jef behaalde grootste onderscheiding op het Internationaal muziekconcours in Middlesbrough Engeland, behaalde zijn regeringsmedaille en studeerde verder aan het Conservatorium van Antwerpen.

Het vernieuwde klassieke trio 'Dame Blanche' is klassieke muziek in al zijn puurheid : samen met tenor Kris Struyven en Harry Hendrickx en pianist Rik Pelckmans brengt Manuela 'Klassiek Ludiek', klassieke muziek op een 'verfrissende manier' gebracht zodat klassieke muziek voor iedereen te verteren is. 'Dame Blanche' luistert alle stijlvolle gelegenheden zoals diners en recepties op.

Manuela heeft bewezen een veelzijdige zangeres te zijn: ... klassiek, jazz, pop, dansmuziek, chill-out music, improvisatie etc... Daar houdt zij trouwens van: muziek op een brede manier beleven.

Naast haar passie voor muziek heeft Manuela ook een passie voor natuur en dieren. Om haar liefde en respect voor dieren en natuur muzikaal uit te kunnen drukken, contacteerde ze de engelse componist Simon Cooper. Het unieke album 'The Jeweled Planet' is het resultaat: een mysterieuze relaxatie-CD. Omdat de samenwerking tussen Manuela en Simon zo inspirerend was, besloten ze verdere muzikale projecten te ondernemen. Ondertussen zijn meerdere CD's wereldwijd uitgebracht: 'Nature Baby' (2004): relaxatiemuziek voor moeder en baby, Groovecatcher 'After the Rain' (2006), 'The Gift of Sleep' (2010), Groovecatcher 'Skylines' (2012), Groovecatcher 'Pale Moon' (2014) etc. Muziekfragmenten en CD info vindt u op Manuela's CD page.

Simon Cooper is een engels componist, music producer en songwriter uit het prachtige Cornwall. Hij heeft wereldwijd al meer dan 18 CD's uitgebracht gaande van relaxatie, chill-out, pop, dans en soundtrack muziek. Simon's muziek is reeds op meer dan 200 compilatie CD's wereldwijd verschenen (Sony BMG, Hed Kandi, Universal, Oreade Music etc...) . Simon is het brein achter Groovecatcher. Manuela is dan ook vereerd dat vanaf 2011/2012/2013/2014 etc. Simon ook haar arrangeur is voor de muziek voor huwelijksmissen.

Email: manuela.vgATskynet.be

Telefoon: (+32) (0)476 409 838